Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Govedarica: SDS čvrsto opredijeljen za ulazak u porodicu partija EPP-a

BiH

govedarica-2

Delegacija Srpske demokratske stranke predvođena predsjednikom Vukotom Govedaricom sastala se danas u Sarajevu s delegacijom Evropske narodne partije (EPP) predvođene predsjednikom Žozefom Dolom. Tema sastanka bila je članstvo Srpske demokratske stranke u porodicu evropskih narodnjačkih partija okupljenih oko EPP-a.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica istakao je da je Srpska demokratska stranka snažno opredijeljena za prijem u članstvo organizacije Evropske narodne partije i da očekujemo od Političke skupštine EPP-a da u što skorijem periodu razmatra aplikaciju Srpske demokratske stranke kako bi SDS što prije postao dio porodice evropskih narodnjačkih partija.

Govedarica je istakao da je Srpska demokratske stranka jedna moderna politička organizacija koja baštini demohrišćanske vrijednosti i evropske standarde u funkcioniranju i da kao takva zaslužuje da bude dio EPP-a kao najveće grupacije političkih partija u Evropi.

Razgovarano je i o trenutnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Predsjednik EPP-a Žozef Dol apostrofirao je problem demografije kao najveći problem Bosne i Hercegovine, ističući da se broj mladih koji napuštaju BiH i odlaze u Evropsku uniju iz godine u godinu povećava, saopćeno je iz SDS-a.