Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Govedarica: Srušiti nenarodnu vlast u RS-u

vukota-govedarica

Novoizabrani predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica izjavio je danas da je SDS danas pokazala jedinstvo, te da im slijedi organizaciona modernizacija stranke, a posebna pažnja bit će posvećena odgovornosti i unutarstranačkoj konsolidaciji kako bi na narednim izborima “srušili nenarodnu vlast – režim u RS-u”.

Smatra da građanima u RS-u treba realna, a ne populistička politika, kratkog daha, ističući da Milorad Dodik ima najmanje prava da priča o izdajničkoj politici.

Nakon što je danas na vanrednoj Skupštini SDS-a dobio podršku da vodi najveću opozicionu stranku u RS-u, Govedarica je izjavio novinarima u Banjoj Luci da je “ovo poseban dan za SDS i da toj stranci dolaze bolji dani“.

Zahvalio se delegatima SDS-a koji su se odazvali Skupštini te pokazali veliko povjerenje, kako je kazao, ne u njega, već u SDS.

– Nadam se da ću biti dostojan funkcije, jer je čast biti na čelu ove političke državotnorne organizacije u RS-u, ali sam svjestan i odgovornosti – rekao je Govedarica.

Kao jedan od osnovnih zadataka SDS-a naveo je međugeneracijsku saradnju.

– U tome su nam potrebni stari politički vukovi, ali isto tako ćemo morati posvetiti pažnju mladim kadrovima – istakao je novoizabrani predsjednik SDS-a.

Najavio je da će biti analizirani rezultati lokalnih izbora u oktobru, a kaže da su shvatili poruke naroda.

Ističući da je RS-u potreban jak SDS, nije želio da komentira nedolazak Ognjena Tadića na današnju Skupštinu te stranke, dok je Mićo Mićić odsutan zbog puta.

Govedarica je izabran za predsjednika SDS-a, nakon što je Mladen Bosić podnio ostavku, preuzevši odgovorost za loše rezultate na lokalnim izborima.