BiH

Član Predsjedništva SDS-a

Govedarica: Utvrditi ko je odgovoran za nabavku šatora zvanog pokretna bolnica

30/05/2020

Istakao je da javnost može samo da nagađa o stvarnoj šteti za nabavku pokretne bolnice

Srpska demokratska stranka (SDS) insistira na odgovornosti svih nadležnih za nabavku šatora zvanog pokretna bolnica u Republici Srpskoj- kazao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

Očekuje od nadležnih u RS da objelodane ugovor, koji se sad raskida u vezi s tom nabavkom.

-Na taj način će javnost bila upoznata sa svom štetom koja će opet biti plaćena iz džepova građana Republike Srpske – naglasio je Govedarica, saopćeno je SDS-a.

Istakao je da javnost može samo da nagađa o stvarnoj šteti za nabavku pokretne bolnice.

-Znamo da je samo prevoz šatora zvanog pokretna bolnica plaćen 400 hiljada KM, a o drugim štetama možemo samo da nagađamo. Zato je važno da se ugovor objelodani – ponovio je Govedarica.

Govedarica se osvrnuo i na tvrdnje predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, izrečene na sjednici Narodne skupštine RS, da nije bilo greške tokom vanrednog stanja.

-Možda je Dodik, kad je galamio u svom rastrojstvu sa skupštinske govornice kako nije bilo greške, u stvari izvodio performans i šalio se kao što je rekao za prisluškivanje narodnih poslanika. Izgleda da je politika u stvari skeč ali neka zna da srpski narod ne voli takve loše fore – zaključio je Govedarica, saopćeno je iz SDS-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.