Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Višegrad

GPBiH: Državljani BiH uhapšeni zbog krijumčarenja deset stranih državljana

migranti gpbih
Foto: GPBiH/ Arhiva

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole putničkih motornih vozila Audi i Citroen, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Višegrada, izvijestila je Granična policija BiH

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Višegrad u ponedjeljak su uhapsili dvojicu državljana BiH, nakon što su otkriveni u krijumčarenju deset osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole putničkih motornih vozila Audi i Citroen, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Višegrada, izvijestila je Granična policija BiH.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijem su nalogu vozači, državljani BiH, uhićeni te će protiv njih biti dostavljeno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu Krijumčarenje osoba Tužilaštvu BiH. Strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Sirije. Ispitani su u svojstvu svjedoka i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.