Grad Bihać kupio dio Kombiteksa

kombiteks12

Gradska uprava Bihać u proteklih nekoliko godina uključila se, shodno svojim mogućnostima i ovlastima, u rješavanje problema stečajne imovine bihaćkih privrednih giganata kao što su „Krajinaputevi“ i „Kombiteks“.

Nakon što je kupovinom zemljišta „Krajianputeva“ u Vedrom Polju za potrebe Javnog komunalnog poduzeća (JKP) „Komrad“ riješena obaveza ove firme prema povjeriocima u iznosu od 670.000 KM, sredstvima Grada Bihaća u iznosu od 105.000 KM kupljeno je 230 metara kvadratnih nekadašnje radničke menze za potrebe Mjesne zajednice Hatinac.

Kupljene prostore danas je zajedno sa članovima Savjeta MZ Hatinac obišao gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević, koji je kazao da je kupovina prostora za potrebe mjesne zajednice i građana Hatinca dokaz da Gradska uprava ne rasprodaje zemlju, već uzima i zemlju od bihaćkih firmi koje su u stečaju.

– Nakon 70 godina građani Hatinca dobit će prostor za okupljanje, a eventualno i za izgradnju spomen sobe poginulim borcima iz ovog naselja. Mještani su zainteresirani da se kupi i radnička ambulanta koja se nalazi u neposrednoj blizini kako bi je osposobili za stanovništvo i o tome ćemo razgovarati sa stečajnim upraviteljem – kazao je Galijašević.