Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

načelnik ogrešević

Grad Cazin ponudio pomoć sarajevskim općinama pogođenim poplavama

nermin-ogresevic-cazin

Stojimo na rasploganju za svaki vid pomoći. Nakon što se voda povuče, sanacija i raščišćavanje poplavljenih područja iziskuju vrijeme, ljudstvo i materijalno-tehničke kapacitete, te smo i tu spremni pomoći – rekao je Ogrešević

Grad Cazin ponudio je pomoć sarajevskim općinama pogođenim strahovitim poplavama uzrokovanim obilnim padavinama.

Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević razgovarao je danas sa načelnicima Starog Grada i Ilidže, Ibrahimom Hadžibajrićem i Nerminom Muzurom.

– S obzirom na tešku situaciju, posebno ako se zna da su padavine najavljene i za naredne dane, na raspolaganju smo sarajevskim općinama kako bi im pomogli u borbi s poplavama.

Spremni smo pomoći u materijalno-tehničkim sredstvima i ljudstvu kako bi se pomoglo građanima, a potom i u raščišćavanju poplavljenih područja.

Suosjećamo sa stanovništvom pogođenim poplavama. I sami smo se suočavali s velikim nepogodama, poplavama i klizištima, zbog čega dobro razumijemo u kakvoj se situaciji danas nalaze unesrećeni, posebno Ilidže.

Stojimo na rasploganju za svaki vid pomoći. Nakon što se voda povuče, sanacija i raščišćavanje poplavljenih područja iziskuju vrijeme, ljudstvo i materijalno-tehničke kapacitete, te smo i tu spremni pomoći – rekao je Ogrešević.