BiH

Sanid Zirak

Grad Goražde ove godine dodjeljuje šest javnih priznanja

21/07/2019

Procedura je u toku i pozivamo sve zainteresovane fizičke osobe i pravne subjekte koji imaju svoje prijedloge da blagovremeno podnesu aplikacije

Grad Goražde i ove godine dodijelit će javna priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama, uz 18. septembar „Dan Bosanskopodrinjkog kantona i Grada Goražde“.

Kako je Feni kazao pomoćnik gradonačelnika za društvene djelatnosti Sanid Zirak u toku je javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja.

Ove godine bit će dodijeljena priznanja „Počasni građanin“, „Zlatna plaketa“ i „Srebrna plaketa“, „Prijatelj/Prijateljica Goražda“, „Povelja za životno djelo“ i „Povelja humanosti“. Pristigle aplikacije razmatrat će Odbor za dodjelu javnih priznanja koji je formiralo Gradsko vijeće Goražde.

– Ranijih godina smo imali dva do tri priznanja unutar jedne kategorije i na prijedlog Službe i Odbora za dodjelu javnih priznanja Grada Goražda, Gradsko vijeće je donijelo odluku da se dodjeljuje po jedno priznanje unutar svake od šest kategorija. Procedura je u toku i pozivamo sve zainteresovane fizičke osobe i pravne subjekte koji imaju svoje prijedloge da blagovremeno podnesu aplikacije – kazao je Zirak.

Precizirao je da kolektive i pojedince za dodjelu javnih priznanja mogu predložiti građani, gradonačelnik i upravna tijela Grada Goražda, vijećnici, preduzeća, mjesne zajednice, udruženja, vjerske zajednice i humanitarne organizacije.

Izuzetak je prijedlog za dodjelu javnog priznanja „Počasni građanin Grada Goražde“ koji mogu predložiti gradonačelnik ili pet vijećnika Gradskog vijeća.

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja otvoren je do 16. augusta 2019. godine, a prijedlozi za dodjelu jednog od šest priznanja dostavljaju se u pismenoj formi.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.