stiglo obaviještenje

Grad Ljubuški više ne može odlagati otpad na regionalnom odlagalištu Uborak

uborak mostar

To je sada veliki problem za Grad Ljubuški i naše građane

JP Deponija d.o.o. Mostar obavijestila je čelnike Grada Ljubuškog da više neće moći odlagati otpad na tom regionalnom odlagalištu.

Gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić o tome je razgovarao s federalnom ministricom okoliša i turizma Editom Đapo u Sarajevu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

– To je sada veliki problem za Grad Ljubuški i naše građane, jer nemamo drugu lokaciju za odlaganje otpada u skladu sa zakonskim propisima. Deponija u Mostaru koncipirana je kao regionalna i mi smo radili na tom principu. Također, ne znamo zbog čega je došlo do ovakve odluke JP Deponija d.o.o. Mostar jer smo proteklih godina uredno izmirivali sve obaveze, a otpad koji dolazi iz Ljubuškog isključivo je komunalni – kazao je Barbarić.

Ministrica Đapo informirala je gradonačelnika Barbarića da je prilikom posjete Mostaru zatražila pojačan inspekcijski nadzor i insistirala na hitnom rješavanju problema zbrinjavanja komunalnog otpada.

Također je naglasila da se ovih dana očekuje početak rada regionalne deponije u Livnu koja bi mogla biti rješenje i za Ljubuški.

Gradonačelnik Barbarić je ministricu Đapo upoznao i s tekućim projektima i planovima za razvoj i unapređenje turizma u ovom gradu i najavio projekte zaštite područja Trebižata te skoru realizaciju projekta obnove starog grada i kule hercega Stjepana, navodi se u priopćenju.