Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Građani, krivična djela se prijavljuju policiji, a ne Facebooku”

mup press (6)

Iz Ureda policijskog komesara danas je upućen apel građanima Sarajeva koji prenosimo u cijelosti, a tiče se reakcije građana na kriminalna djela…

– Dana 04. februara 2016. godine na društvenim mrežama objavljeno je: “Upozorenje za sve mame i tate”, u kojem se navodi da je na području naselja Dobrinja, općina Novi Grad Sarajevo, uznemiravana trinaestogodišnja djevojčica od strane nepoznate muške osobe, te da je zabrinuta majka pomenuti događaj prijavila policiji. Izvršenim provjerama, utvrđeno je da navedeni slučaj nije prijavljen policijskim službenicima.

Dana 03. februara 2016. godine u 20,05 sati, u službene prostorije PS Stari Grad Sarajevo, pristupila je B. S. iz Sarajeva sa jedanaestogodišnjom djevojčicom i prijavila da je istog dana oko 12,30 sati u ulici Josipa Štadlera, općina Stari Grad Sarajevo, djevojčici dok se vraćala iz škole, obratila nepoznata muška osoba iz putničkog motornog vozila najvjerovatnije marke “Škoda Octavia” i pozivalo istu da uđe u auto, što je odbila. Policijski služebnici rade na rasvjetljavnju i dokumentovnaju navedenog događaja, kao identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Apelujemo na građane da ovakve i slične događaje prijave policiji, a ne da neprijavljene objavljuju putem društvenih mreža i na taj način izazivaju uznemirenje javnosti, stoji u saopštenju.