Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Građani u velikom broju podržali akciju za djecu u Pazariću

pazaric22222

I prije 17 sati za kada je bila zakazana akcija prikupljanja poklona za djecu Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, čiji su štićenici za praznik poželjeli ono što im najviše treba, građani su se u velikom broju počeli donositi potrebne stvari, piše novinska agencija Patria.

Inače, Tea Macan i Aida Feraget su na adresi Zmaja od Bosne 13, Sarajevo preuzimale donacije za paketiće za Pazarić, a odziv građana je jako veliki.

pazaric

Ovu humanu akciju pokrenula je Sarajka Tea Macan koja i radi sa djecom sa poteškoćama u razvoju. Ona je putem društvenih mreža pokrenula akciju prikupljanja stvari za štićenike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću.

Njena prijateljica volontira u Zavodu u Pazariću i donijela je Tei spisak sitnica za novogodišnje paketiće koje su poželjeli štićenici.

Zavod inače ima 320 štićenika svih uzrasta, i starosne dobi.

pazaric5555

Kako je Patriju kazala Aida Feraget paketići će biti napravljeni za sve štićenike u Pazariću, a u subotu će se nositi onima koji su i poželjeli neke sitnice za Novogodišnje praznike.

– Imamo ovakvu akciju i u Konjicu, ali i u Visokom. Mi ćemo večeras u mom stanu razvrstati poklone i praviti paketiće za svu djecu u Pazariću. U subotu ćemo zajedno s drugim ekipama dostaviti poklone u Pazarić – kaže Feraget, koja nije mogla suspregnuti suze zbog dobročinstva Sarajlija, ali i svih drugih građana BiH.