Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradi se novi sportski teren u Starom Gradu

stari grad – igraliste

U starogradskom naselju Mihrivode počela je izgradnja sportskog terena Bijela bašča. Građani će novi sportski teren u ovoj općini moći koristiti već početkom jula. Izgradnja će koštati oko 130.000 KM, a novosagrađeni teren bit će multifunkcionalni.

Na betonskoj plohi će biti iscrtan teren za mali nogomet dimenzija 25×15 metara, kao i teren za košarku dimenzija 14×16,5 metara. Bit će postavljena dva gola dimenzija 3×2 metra sa svom pripadajućom opremom i dva koša. Postavit će se zaštitna ograda oko cijelog igrališta visine šest metara. Na ogradu će biti postavljeni reflektori, tako da će igralište biti osvijetljeno i u večernjim satima. Planirano je i postavljanje tribina, korpi za otpatke, te izgradnja parkinga sa devet mjesta s prilazom.

U toku su pripremni radovi koji podrazumijevaju ukljanjanje postojeće ograde, ostataka od ranijeg mobilijara i uklanjanje betonske podloge.

Ukupna vrijednost projekta je 129.720 KM. Na osnovu projektnog prijedloga kojeg je pripremio Sektor za lokalni razvoj za izgradnju sportskog terena Bijela bašča obezbijeđeno je 80% sredstava od ukupne vrijednosti projekta od donatora.

Tako će istanbulska Općina Fatih izgradnju sportskog terena finansirati sa 86.350 KM, Federalno ministarstvo kulture i sporta sa 17.000 KM, a Općina Stari Grad projekat sufinansirati sa 26.370 KM.

Rok za izvođenje radova je 45 dana, a izvođač radova je firma „Bosman“.