Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bugojno

Građani opustošili police s pitkom vodom u strahu od zagađenja izvora

bugojno

Iz JKP “Vodovod i kanalizacija” poručuju građanima da vodu s izvorišta prije upotrebe obavezno prokuhavaju

Police s prirodnom vodom u prodajnim objektima u Bugojnu gotovo da su prazne, nakon što je putem sredstava lokalnog informiranja objavljena vijest iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ da je došlo do zamućenja vode s izvorišta „Kruščica“, s kojeg se snabdijeva većina stanovništva, javlja Fena.

Iz ovog preduzeća sugerirali su građanima da do dobijanja povratne informacije iz HES službe bugojanskog Doma zdravlja o rezultatima analize poslatih uzoraka, vodu prije upotrebe obavezno prokuhavaju.

– U razgovoru s dežurnim radnikom, koji radi na osiguranju izvorišta „Kruščica“, saznali smo da se na područje gornjovakufske općine prošlog vikenda izlila ogromna količina kiše, što je izazvalo zamućenje ne samo ovog, već i svih ostalih izvorišta u toj općini, zbog čega je i došlo do zamućenja vode – kazao je v.d. direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Husref Duraković.

Pozvao je stanovnike Bugojna, koji vodu dobijaju s izvorišta „Kruščica“ da se, za sva eventualna pitanja u vezi novonastale situacije, obrate nadležnoj službi komunalnog preduzeća.

– Građani na svojim računima imaju dežurne brojeve telefona, na koje mogu dobiti odgovore na sva pitanja o stanju vodosnabdjevanja u gradu – naglasio je.