Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kanton Sarajevo

Građani vakcinaciju protiv COVID-19 mogu obaviti u bilo kojem Domu zdravlja

vakcina2-aa

Trenutno je na bolničkom liječenju 111 pacijenata, od kojih su 103 sa akutnom infekcijom, dok su ostali post-covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo (KS) obavijestilo je građane da svoju vakcinaciju mogu obaviti u bilo kojem Domu zdravlja na području KS, u Bosni i Hercegovini, bez obzira na mjesto prebivališta, javlja Anadolu Agency (AA).

Građnima su na svim punktovima dostupne vakcine Pfizer, Moderna i Sinopharm za prvu, drugu i treću dozu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, proteklog dana u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 76 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što je laboratorijski testirano 709 uzoraka. U istom periodu, od infekcije COVID-19 oporavilo se 115 osoba.

Dva pacijenta su preminula od posljedica ove bolesti.

Trenutno je na bolničkom liječenju 111 pacijenata, od kojih su 103 sa akutnom infekcijom, dok su ostali post-covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži.

Udio nevakcinisanih osoba u broju hospitaliziranih je 85,59 posto.

Kanton Sarajevo danas bilježi 1.468 aktivnih slučajeva infekcije COVID-19.

Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirane su ukupno 70.322 osobe zaražene koronavirusom i 67.208 izliječenih.

U domovima zdravlja tokom jučerašnjeg dana aplicirano je ukupno 438 doza vakcina protiv koronavirusa.

Ministarstvo zdravstva KS još jednom je pokazalo građane da se vakcinišu, kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini. Također, zahvaljuju građanima na saradnji, te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.