Sarajevo

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić darovala bebu rođenu u Općoj bolnici

IMG-5495df83ded6997d4c28e49af5860fb2-V

Sve bebe koje se rode u Sarajevu 01. januara dobit će naše čestitke i novčane darove, najavio je načelnik Starog Grada Ibrahim Hadžibajrić

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić posjetili su jutros Opću bolnicu Prim.dr. Abdulah Nakaš gdje su darovali prvu bebu koja se rodila u ovoj bolnici u 2022. godini. Uz čestitke majci Samki Hasibović koja je jutros oko 07:00 sati na svijet donijela zdravog dječaka koji je dobio ime Vedad, načelnik Hadžibajrić i gradonačelnica Karić darovali su bebu novčanim darovima od po 500 KM.

S obzirom na to da su od 24.decembra, uslijed pojave omikron soja virusa zabranjene posjete svim klinikama u okviru KCUS-a, nije bilo moguće posjetiti porodilju na Klinici za ginekologiju i porodiljstvo KCUS-a, koja se prva porodila u 2022. godini i na svijet donijela blizance. Ipak, kako je najavio Hadžibajrić, nijedna beba neće biti zaboravljena i spremni su darovi za sve koje su se rodile sinoć od ponoći ili će se roditi do kraja dana.

“Sve bebe koje se rode u Sarajevu 01.januara dobit će naše čestitke i novčane darove. Odlučili smo da tako barem malo uljepšamo sumornu svakodnevnicu i početak ove godine, a i da olakšamo njihovim roditeljima. Prvorođenoj bebi i majci smo darovali 500 KM u želji da ih potroše u zdravlju i radosti, a sve ostale bebe, nevezano kojoj općini po rođenju pripadaju, dobit će od Općine Stari Grad po 300 KM”, izjavio je Hadžibajrić.

Dodao je da su spremni darovi i za majku blizanaca koja se noćas porodila na Klinici za ginekologiju i porodiljstvo KCUS-a, te da je planirano da on i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić daruju i ove bebe po izlasku iz bolnice.

Gradonačelnica Karić uputila je čestitke sretnoj majci, kao i ljekarima i medicinskom osoblju Opće bolnice i zaželjela im sretan početak 2022. godine.

“Ovo je najljepši način za početak jedne godine i jednog novog poglavlja u životu porodice koja je dobila dijete. Od srca čestitam roditeljima i želim im da njihov dječak, kao i sve druge bebe, imaju sretno i bezbrižno djetinjstvo. Želim istaći da ćemo čim to bude moguće darovati i bebe blizance koji su se noćas rodili na Klinici za ginekologiju i porodiljstvo KCUS-a, odmah po izlasku iz bolnice”, izjavila je Karić.

Hadžibajrića i Karić na Odjelu za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice u Sarajevu jutros su dočekali doktorica Aida Bjelopoljak i dežurno medicinsko osoblje kojima su također uručeni prigodni pokloni. Prvi porod u 2022. godini u ovoj bolnici protekao je bez problema, a majka i beba, koje po mjestu prebivališta pripadaju općini Novo Sarajevo, osjećaju se dobro i uskoro će moći ići kući.