Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Restart Srpska

“Gradonačelniče legalizujte košenje trave”

FOTO: Restart Srpska

Na ovaj način, Restart je želio da podigne svijest i pokrene javni dijalog o važnosti održavanja javnih površina i da podstakne lokalne vlasti na odgovornije ponašanje prema zajednici

Restart Srpska je danas organizovao performans ispred Gradske uprave Banja Luka, kao reakciju na neodržavanje gradske zelene površine.

Cilj ovog performansa bio je da ukažemo na nedovoljnu aktivnost gradske vlasti koja neadekvatno obavlja posao za koji su plaćeni od strane nas, građana. Performans je uključivao kosilice i druge alate potrebne za košenje trave, kao i besplatnu radnu snagu. Pokazali smo kako Restart Srpska može da se organizuje i preduzme akciju kada gradska vlast ne ispunjava svoje obaveze.

Predstavnik Restarta, Mirko Komljenović, izjavio je: “Želimo da poručimo gradonačelniku da legalizuje košenje trave. Uprkos tome što građani uredno plaćaju usluge održavanja zelenih površina, zelene površine se ne održavaju redovno, kao da je to ilegalno. Zbog toga smo se samoinicijativno organizovali kako bismo uredili neku od zelenih površina. Gradonačelniku poručujem ako već ne održavaju zelene površine adekvatno, da onda sam pokosi neku od njih, kao mi. Ako mu treba pomoć, može da pozove svog prijatelja Milorada Dodika, koji se pokazao kao iskusan kosac.”

Restart je želio da podigne svijest i pokrene javni dijalog o važnosti održavanja javnih površina

Sergej Milanović, odbornik u Skupštini Mrkonjić Grada: “Danas smo ovdje da izrazimo svoje nezadovoljstvo zbog neodržavanja zelenih površina grada Banjaluke. Želim reći da je rezultat igre između Vlade Đajića i Draška Stanivukovića nepokošena Banjaluka i neuređen grad. Gradske vlasti treba da ispunjavaju svoje obaveze koje mi, građani, plaćamo. Mi ćemo pokazati kako se to radi i dati primjer. Draško Stanivuković je trebao da uzme i da kosi umjesto da se samo slika.”

FOTO: Restart Srpska

Nakon performansa, članovi Restarta su se uputili ka dječijem igralištu u naselju Budžak. Tamo su pokosili travu i uredili igralište kako bi osigurali siguran prostor za naše najmlađe sugrađane. Zadovoljni građani koji su se okupili pozdravili su ovakav događaj i akciju.

Na ovaj način, Restart je želio da podigne svijest i pokrene javni dijalog o važnosti održavanja javnih površina i da podstakne lokalne vlasti na odgovornije ponašanje prema zajednici. Događaju su prisustvovali odbornici Skupštine opštine Banja Luka, Skupštine opštine Mrkonjić Grad i Skupštine opštine Šipovo, čime je dodatno istaknuta podrška ovoj inicijativi.