Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sumiranje godine

Gradonačelnik Banje Luke: Ovo je gostoljubiv grad, ovdje je narod takav

igor_radojicic

Radojičić je naveo da je bilo više od 30 miliona KM kapitalnih investicija za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, za obnovu škola, vrtića

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić rekao je na novogodišnjem prijemu da je ova godina za Banju Luku bila bogata, burna i politički ambivalentna, te da će u idućoj biti više posla, projekata i riješenih pitanja građana.

Radojičić je sinoć rekao da se u 2018. godine u gradu dešavalo mnogo toga – od veoma velikih infrastrukturnih poslova i projekata, izbora, do protesta.

On je izrazio zadovoljstvo zbog onog što je gradska administracija realizovala u svim sektorima, ističući da je u ovoj godini povećan broj zaposlenih, da je evidentan razvoj privrede i ugostiteljstva.

Radojičić je naveo da je bilo više od 30 miliona KM kapitalnih investicija za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, za obnovu škola, vrtića.

“Banja Luka je u ovoj godini proglašena evropskom prijestonicom sporta, nagrađena je na salonu urbanizma u Srbiji, dobitnik je UN nagrade za projekat zrelog starenja, nagrađena je za urbanistička rješenja u saobraćaju”, naveo je Radojičić.

On je naglasio da su znatna sredstva uložena u infrastrukturu grada, posebno kada je riječ o saobraćajnim i komunalnim problemima, te dodao da će u 2019. biti završeni projekti koji nisu okončani, što je stvaralo nezadovoljstvo kod građana.

Prema njegovim riječima, gradska Skupština je usvojila strategiju razvoja grada za narednih 10 godina, a radi se akcioni plan “zelenog grada”.

Govoreći o protestima grupe “Pravda za Davida”, Radojičić je naglasio da tužilaštvo treba da riješi slučaj stradanja Davida Dragičevića, jer “svako trajanje otvara preduslove za nove konflikte – spontane i planirane”.

On je napomenuo da to može stvoriti podjele među ljudima, te nanijeti štetu za razvoj i izgled ovog grada.

“Ovo je gostoljubiv grad, ovde je narod takav i nemojte da to promijenimo. Banja Luka ima optimalne šanse za razvoj ako je ne sruše neki drugi, ako ne bude zlih ljudi”, poručio je Radojičić.

Prijemu je prisustvovala i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, veći broj ministara u Vladi Srpske, kao i predstavnici političkog, kulturnog, sportskog, privrednog života iz Banjaluke.