Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igor Radojičić

Gradonačelnik Banje Luke preko Facebooka odgovarao na pitanja građana

igor_radojicic

On je objasnio da se različiti stavovi ne mogu pomiriti nego se treba pomiriti s tim da postoje različita mišljenja o istoj temi

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, danas je održao “Facebook i Twitter čas” tokom kojeg je putem društvenih mreža odgovarao na pitanja građana o planovima i problemima na području Banjaluke, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon odgovaranja na pitanja građana Radojičić je izjavio da su najzastupljenija bila komunalna pitanja, pitanja vezana za saobraćaj i ljubimce.

“Imate one koji su ljubitelji pasa i životinja i traže više prava i parkova za pse i onih drugih koji traže da se sve zabrani po gradu, da se smanji držanje životinja. Imate pristalice festivala, događaja u gradu, koji traže više festivala, buke, zatvaranje ulica i druge koji su učesnici u saobraćaju i koji se bune zato što se zatvaraju ulice, zašto je buka i zašto se održavaju festivali. Naprosto to je grad od 200.000 stanovnika u kojem morate imati vrlo različite stavove”, kazao je Radojičić.

On je objasnio da se različiti stavovi ne mogu pomiriti nego se treba pomiriti s tim da postoje različita mišljenja o istoj temi.

“Mi, kao gradska uprava, gledamo ono što bi trebao biti širi, opšti interes, grad Banjaluka kao moderan evropski i regionalni centar i u tom konceptu ga razvijamo, grad mora da ima festivale, u gradu mora da povremeno bude buke. Nažalost, preopterećenost saobraćaja je velika, imamo nekoliko hiljada novoregistrovanih vozila, moramo ih pokušati skloniti iz centra jer smo po tome postali velegrad. Ne mogu svi da dođu i da parkiraju u centar, to se mora destimulisati i da pratimo savremene trendove u svim drugim gradovima da vidimo kud se to kreće i nastojmo kroz koncepte zelenog, pametnog grada da usvajamo i nove usluge”, kazao je Radojičić.

Jedno od pitanja je bilo i da li će se ponovo kandidovati za gradonačelnika, a na tu temu Radojičić rekao je da je plan sa kojim je izabran prije dvije godine je “Banjaluka 2025” što podrazumijeva dugotrajne projekte kao što izgradnja “zelenog mosta”, kongresne dvorane, preuređenje centra grada – urbanističke promjene.

“Potrebno je desetak godina da se naprave ozbiljne transformacije. Mi smo spremni sa planovima za narednih pet do deset godina, naravno to uvijek zavisi od političke podrške”, kazao je Radojičić.