BiH

mostar

Gradonačelnik Bešlić osudio prijetnje parohu Borovčaninu

01/09/2019

Prema navodima paroha Borovčanina, opasne prijetnje njemu lično i mostarskim Srbima koji su došli u Crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju, upućene su putem društvenih mreža

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić osudio je prijetnje parohu Branimiru Borovčaninu iz Blagaja kod Mostara i lokalnoj srpskoj zajednici koje su im upućene prije nekoliko dana kada se u Blagaju služila liturgija i održavao tradicionalni saboru za Veliku Gospojinu.

“Mostar je uvijek bio otvoren i tolerantan za sve narode i u njemu nema mjesta bilo kakvim prijetnjama”, poručio je mostarski gradonačelnik Bešlić i pozvao institucije da istraže ovaj slučaj.

Prema navodima paroha Borovčanina, opasne prijetnje njemu lično i mostarskim Srbima koji su došli u Crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju, upućene su putem društvenih mreža.

Borovčanin je nakon ovih istupa izrazio zabrinutost i kazao kako je uplašen za svoju obitelj koja je jedina pravoslavna u cijelom Blagaju te dodao da su nakon ovih prijetnji uznemireni i Srbi iz okolnih mostarskih naselja koji su uglavnom manjina u mjestima gdje žive.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.