BiH

Distrikt Brčko

Gradonačelnik Brčkog ugostio učesnike Festivala “Dječija mašta može svašta”

06/03/2021

"Dječija mašta može svašta“ festival je koji njeguje dječiji talenat, ne samo u muzici, nego i u literarnom i likovnom stvaralaštvu

“Jako smo ponosni na Muzički dječiji festival ‘Dječija mašta može svašta“ koji organizujemo 17. put, čime je ovo najdugovječniji događaj u okviru obilježavanja godišnjice od osnivanja Distrikta Brčko”, rekao je brčanski gradonačelnik Esed Kadrić nakon prijema u Gradskoj vijećnici koji je organizovan za dvadesetak učesnika Festivala.

Naveo je da će djeca iz 15 brčanskih osnovnih škola pokazati svoj talenat i na taj način upriličiti radost i svojim roditeljima i cijeloj zajednici, istakli su iz Vlade Brčkog.

Do sada je Festival “Dječija mašta može svašta” izrodio oko 250 novih dječijih pjesama čime je stvoren umjetnički fundus od nemjerljive važnosti.

“Dječija mašta može svašta“ festival je koji njeguje dječiji talenat, ne samo u muzici, nego i u literarnom i likovnom stvaralaštvu.

Mališani koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu prošli su dvije audicije, a njih 20 će nastupiti večeras od 18 sati u dvorani Gimnazije.

Dalija Duran i David Stević izvest će numeru “Tvoje ime u mom spomenaru”. Oni su u ime svojih drugara poželjeli svim učesnicima mnogo sreće.

Jedna od učesnica Nora Pirić rekla je da očekuje da će se dobro zabaviti te istakla kako se nada da će se svima svidjeti njena pjesma “Ko će da me voli“.

I ove godine posebnu čar Festivalu dat će Minja Subota, voditelj čivenog “Muzičkog tobogana“ koji je iznjedrio mnoge danas poznate pjevače zabavne muzike, a koji je voditelj brčanskog festivala već 17 godina.

“Ovo je veliko bogatstvo za ovaj grad i za mene lično. Kad se osvrnem ne mogu da vjerujem da je prošlo 17 godina. Nastalo je za to vrijeme toliko lijepih pjesama i toliko talenata koji su predstavljali ovaj grad na mnogim međunarodnim takmičenjima. Ovo je muzički praznik i nešto što oplemenjuje i djecu i odrasle“, istakao je Minja Subota.

Festival se organizuje pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH u skladu s epidemiološkim mjerama, stoga će broj mjesta u sali Gimnazije biti ograničen.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.