Gradonačelnik Brčkog uručio certifikate spasiocima i roniocima

vjezba_spasavanja222

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić na izletištu Ficibajer u Brčkom uručio je certifikate spasiocima i roniocima Plivačkog kluba „Atos-Sava“, Crvenog križa Brčko distrikta BiH i Policije Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik je kazao da uvijek postoji potencijalna opasnost i rizik jer je Brčko grad na rijeci Savi, te da je samim tim postojala i potreba za obučenim i certificiranim spasiocima i roniocima.

„Želim im što manje posla, ali i da što prije dođemo do uređenih kupališnih prostora“, kazao je tom prigodom Milić, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Predsjednik kluba „Atos-Sava“ Draško Đurić kazao je da Brčko trenutno ima petnaest spasilaca koji će tijekom sezone biti angažirani na gradskim bazenima u Brčkom, kao i s roniocima na manifestaciji međunarodnog plivačkog maratona koji će biti održan u Brčkom.

Koordinator za rad spasilačke službe u BiH Miroslav Mišković kazao je da u BiH ima preko 300 licenciranih spasilaca i da je licenca koju su dobili spasioci i ronioci iz Brčkog međunarodnog karaktera što će im, kako je istaknuo, omogućiti rad i izvan granica Bosne i Hercegovine.

Nakon današnje dodjele certifikata, s ciljem upoznavanja građana i onih koji izlaze na vodu, izvedena je i pokazna vježba spašavanja.