Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradonačelnik Brčkog za duže bolovanje roditelja teško bolesne djece

brcko-grad333

U povodu otvorenog pisma koje je gradonačelniku Brčkog Siniši Miliću uputila Slobodanka Đurđić, majka teško oboljele sedmogodišnje djevojčice iz Brčkog, gradonačelnik je rekao kako je na adresu Odjela za zdravstvo uputio službenu inicijativu da se pokrene izmjena propisa koji reguliraju tu materiju i roditeljima omogući dulje bolovanje.

Suštinu zakonske izmjene činila bi odredba propisa za dulje bolovanje kako bi se jednom od roditelja teško oboljelog djeteta omogućilo bolovanje tijekom cijelog trajanja liječenja djeteta, priopćila je u ponedjeljak Vlada Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Milić iskazao je uvjerenje da će biti političke volje za donošenje ovoga propisa za sve one koji su u lancu predlaganja i donošenja.

“Tim propisima je, kako je meni interpretirano, predviđeno da bolovanje u takvom slučaju može trajati najdulje četiri mjeseca tijekom kalendarske godine. A onda se postavlja pitanje što je s ostatkom vremena tijekom kojega ova djeca moraju biti na liječenju, a njihovi roditelji, ili jedan od njihovih roditelja biti uz njih. Ja sam već u subotu kontaktirao nadležne, iako je neradni dan, i dobio obećanja da ćemo svi zajednički poduzeti odgovarajuće korake da se ovaj problem riješi”, zaključio je gradonačelnik Milić.