Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nezadovoljni raspodjelom

Gradonačelnik Cazina: “Ako nam Vlada da 50.000 KM, vratit ćemo ih”

ogresevic-cazin

Nakon niza reakcija građana Cazina, oglasio se i gradonačelnik Ogrešević

Ne prestaju pristizati oštre reakcije na Odluku Vlade FBiH o načinu raspodjele sredstava novca općinama, gradovima i kantonima za pomoć u borbi protiv pandemije koronavirusa.

U Cazinu navode da su oni doživjeli najveće poniženje, jer su od Vlade FBiH dobili tek 0.72KM po glavi stanovnika, te kažu da je nedopustivo da politički i nacionalni ključ bude osnovni i jedini kriterij za raspodjelu sredstava u ovakvoj situaciji.

Ovim povodim, nakon niza reakcija građana Cazina, oglasio se i gradonačelnik Ogrešević, koji je kazao kako ni na jedan način nije mogao ustanoviti kriterije kojima se vodila Vlada FBiH prilikom raspodjele ovih sredstava.

“Očigledan je nesrazmjer u ovoj odluci, po kojem god kriteriju gledamo, od broja stanovnika, broju oboljelih u ovoj pandemiji, razvijenosti. Nije samo Cazin nezadovoljan, ali smo doslovno poniženi ovakvom odlukom. Ukoliko ista ne doživi izmjene, po jasnim kriterijima, Cazin će se uljudno zahvaliti na sredstvima i neka daju ta sredstva onima za koje Vlada Fadila Novalića po njihovim kriterijima smatra da trebaju”, kazao je gradonačelnik Ogrešević.

Objavljen je i podatak o broju lica koja su okončala proces samoizolacije, a koji nisu razvili nikakve simptome bolesti i takvih lica u Cazinu je 982.