Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradonačelnik Fazlić: Una regata najbolji brend Bihaća

Una regata na atraktivnoj etapi

U sklopu priprema za ovogodišnju internacionalnu Una regatu, menadžment Nacionalnog parka (NP) Una, koji posljednje četiri godine uspješno organizira ovaj događaj, upoznao je gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića o aktivnostima u vezi s organizacijom predstojeće 45. Una regate.

Po riječima direktora NP Una Amarilda Mulića, pripreme za regatu su u završnoj fazi i u periodu od 26. do 29. jula očekuje se više od 600 učesnika, koji bi u tri etape trebali uživati u ljepotama rijeke Une.

On je kazao da je ovogodišnja podrška Gradske uprave Bihaća i spremnost da se organizira niz pratećih sadržaja, novi pozitivni signal da lokalna zajednica poput Bihaća, ozbiljno pristupa Una regati kao turističkom projektu ovog dijela Bosne i Hercegovine.

– Una regata je najbolji brend grada Bihaća. Vodeći se tom činjenicom, mi ćemo ove godine maksimalno podržati Una regatu kako bi bila još bolja i sa još više učesnika – kazao je Fazlić.

Istakao da će na prijedlog i sugestiju menadžmenta NP Una tradicionalne skokove s gradskog mosta vratiti u termin Una regate, ostavljajući mogućnost da se skokovi s gradskog mosta održe i za vrijeme jednodnevne manifestacije pod nazivom ‘Unski susreti’, saopćeno je iz Grada Bihać.