Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradonačelnik Zvornika Bošnjacima garantuje mir tokom i nakon referenduma

zvornik-referendum

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović poručio je Bošnjacima da nemaju razloga za zabrinutost, te da će referendum, ukoliko bude održan, proći bez incidenata.

To je kazao na današnjem sastanku delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i Grada Zvornika koji je organiziran s ciljem jačanja privredne saradnje.

– Svim svojim sugrađanima Bošnjacima želim poručiti da ukoliko referendum bude održan, a čini mi se da će biti, nemaju razloga za brigu niti strah, te da će proći u miru. On nije uperen protiv naših komšija i prijatelja Bošnjaka. Mi ovdje hoćemo da živimo zajedno. Želimo da život u Zvorniku traje i poslije referenduma. Poručujem i Srbima i Bošnjacima da taj dan moramo biti pravi. Moramo poštovati naše komšije i sugrađane, ma kojoj vjeri pripadali i moramo reći svakom našem sugrađaninu da ga volimo i poštujemo – naglasio je Stevanović.

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je naveo da su te poruke ohrabrujuće za sve pogotovo za povratnike u Zvornik, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove organa TK.