Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradska uprava Banjaluke: Vrbas i Vrbanja stagniraju, nema mjesta panici

karanovac – banja luka – poplave3

Voda nije ušla ni u jedan stambeni dio objekta na području Banjaluke izjavio je danas u Banjaluci Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, javlja Anadolu Agency (AA).

U mjestu Mišin Han u toku je ispumpavanje vode i podrumskih prostorija u jednom stambenom objektu. Ćućun je naglasio da nema mjesta panici, jer su Vrbas i Vrbanja u stagnaciji.

U odnosu na sinoć kada je mjerenje Vrbasa u 22.30 sati iznosilo 442 centimetra, nivo je smanjen i sada iznosi 360 centimetara.

U posljednjih 24 sata na području Banjaluke palo je 67,3 litra vode po metru kvadratnom što je dovelo do povećanja vodotokova, pogotovo potoka i rječica. Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice primio je 61 prijavu građana.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve rekao je da su u prekidu dvije saobraćajnice za na putu ka Karanovcu i Debeljacima, a očekuje se da se tokom dana uspostavi saobračaj na ovim dionicama.

“Zbog niskih temperatura tokom zime korištene veće količine abrazivnog materijala došlo do punjenja slivnika i to je dovolo do izlijevanja oborniskih voda”, rekao je Sandić i apelovao na građane da ne bacaju otpad u odvodne kanale pogotovo građevinski šut.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove na konferenciju za novinare u Gradskoj upravi stigao je sa terena gdje se uvjerio da je u naseljima Dragočaj, Česma i Priječani situacija jutros stabilna.

Prema njegovim riječima u Dragočaju je problem izazvalo smeće u rijeci Dragočajka, a u Motikama grane koje je neodgovorni pojedinac bacio u potok. Pošto su grane napravile branu, potok se izlio. Bilčar je takođe, apelovao na građane da ne bacaju smeće i otpad.