Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradska uprava Zvornika izrazila saučešće porodici nastradalog skakača

1404 2011zvornikpanoramarepublika srpskaprirodafoto: Misljenovic

Gradska uprava Zvornik izrazila je najdublje žaljenje i saučešće porodici povodom tragičnog događaja kada je prilikom današnjih skokova sa mosta stradao skakač Andrej Beuc iz Slovenije.

Organizovanje i finansiranje ronilačkih i spasilačkih timova prilikom današnjih skokova bilo je u nadležnosti Opštine Mali Zvornik, koja je angažovala licencirane ronioce i spasioce iz Beograda, saopštila je Gradska uprava Zvornik, koja je skokove organizovala zajedno sa opštinom Mali Zvornik.

“Organizatori su preduzeli sve neophodne aktivnosti da bi ovaj događaj protekao onako kako treba. Svi skakači su prije skokova potpisali izjave da skaču na sopstvenu odgovornost i bili su upoznati sa vremenskim prilikama koje su danas bile u Zvorniku”, navedeno je u saopštenju.

Gradska uprava Zvornik je angažovala i refundirala troškove za ronioce koji su 25. jula izvršili ispitivanje terena ispod mosta, dodaje se u saopštenju.

Skakač iz Kragujevca Marko Pavlović, koji je danas bio na zvorničkom mostu i spremao se na skok, rekao je da je ovo ekstreman sport i da svi skaču na sopstvenu odgovornost.

Nakon što tijelo bude pronađeno i nadležni organi obave istragu, iz Gradske uprave navode da će se znati uzrok smrti.

Zbog tragičnog događaja odgođeni su za večeras najavljeni sadržaji “Zvorničkog ljeta”.