BiH

opozicija negoduje

Gradsko vijeće Mostara raspravlja o novim članovima Izborne komisije

28/09/2021

Trenutno je u toku pauza

Gradsko vijeće Mostara na svojoj današnjoj sjednici usvojilo je Odluku o razrješenju predsjednika i članova Izborne komisije Grada Mostara, a o imenovanja novih članova još uvijek se raspravlja.

Za nove članove Komisije predloženi su Rifat Zlomušica, Antonio Vrljić, Armina Krvavac, Saša Mavrak, Lidija Petrović, Almir Ćorić i Mario Čuturić.

Mandat novoizabranih članova Gradske izborne komisije trajat će sedam godina, a teći će od dana davanja saglasnosti Centralne izborne komisije BiH na Odluku o imenovanju članova Izborne komisije Grada, kada je Vijeće donese.

– Važno je napomenuti kako smo od CIK-a dobili dopis da do 30. septembra razriješimo staru izbornu komisiju jer je ona bila imenovana privremeno, te da predložimo Odluku o imenovanju članova Izborne komisije Grada Mostara za naredni mandat, a oni će biti verificirani tek kad CIK da suglasnost na naš prijedlog – kazao je predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić.

Pojedini vijećnici nezadovoljni su što su materijali za današnju sjednicu dostavljeni uoči samog početka sjednice, a opozicione stranke protive se izboru članova Izborne komisije Grada Mostara, jer, kako navode, vladajuće stranke žele u to tijelo postaviti osobe bliske tim strankama.

Trenutno je u toku pauza.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić danas nije prisutan zbog službenog puta, a načelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić kazao je kako je gradonačelnik Odluku o komunalnom redu i Odluku o načinu i postupku davanja u zakup poslovnih prostora Grada Mostara povukao s današnjeg dnevnog reda zbog dorade i nedorečenosti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.