imunizacija

Grand Centar na Ilidži: I ovaj vikend veliki broj građana u redu za vakcinu

vakcinacija ilidza

Iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo pozvali su građane da budu savjesni i odgovorni te da se vakcinišu, kako bi procent vakcinisanih bio povećan

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organiziralo je akciju “Vakcinacija prema građanima”, koja se ovog vikenda provodi u Grand Centru na Ilidži, javlja Anadolu Agency (AA).

Građanima su jučer i danas u razdoblju od 10 do 14 sati bile na raspolaganju prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm.

Građanima je ranije bio dostupan veliki vakcinalni punkt u Zetri koji je prošlog mjeseca zatvoren, a vakcinacija je nastavljena u Domovima zdravlja.

Ipak, proteklih nekoliko vikenda organizirana je vakcinacija građana i u trgovačkim centrima u Sarajevu. Ova praksa se provodi i u drugim gradovima širom svijeta, pojasnila je Mirna Pecikoza, glasnogovornica Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Za naredni vikend je najavljeno da će vakcinacija biti organizirana u sarajevskom Importanne Centru.

Prema podacima Ministarstva zdravstva, u Kantonu Sarajevo je više od 50 posto vakcinisanih, što je najbolji postotak u odnosu na druge kantone u Federaciji BiH, pa čak i cijeloj zemlji.

Iz Ministarstva su pozvali građane da budu savjesni i odgovorni te se vakcinišu, kako bi procent vakcinisanih u Kantonu Sarajevo bio povećan.

U Kantonu Sarajevo dostupne su doze vakcina Moderna, Pfizer, Sinopharm, AstraZeneca i Sinovac.