Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Granična policija BiH dobila plovila za nadzor kretanja migranata (FOTO)

01/10/2015

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) donirala je Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine tri službena plovna vozila koja će od danas biti u upotrebi u cilju nadzora granice na području Zvornika i Bijeljine.

granicna policija plovila (1)

Vrijednost donacije iznosi 107.000 eura od čega je Granična policija BiH učestvovala s 10 procenata vlastitih sredstava. IOM ovaj projekt realizuje u okviru projekta pod nazivom “Izgradnja kapaciteta i jačanje saradnje između agencija za sprovođenje zakona Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije i Republike Srbije”.

granicna policija plovila (2)

“Drago mi je da sam ovdje s ciljem predaje opreme Graničnoj policiji u cilju poboljšanja njihovog rada. BiH ima ključnu ulogu u regiji jer graniči sa jednom od zemalja koja je članica Evropske unije (EU).

granicna policija plovila (10)

To dovodi moguće zabrinutosti za tokove migranata u ovu zemlju. S druge strane, drago mi je što je ova uloga u Graničnoj policiji BiH shvaćena kao i važnost regionalne saradnje”, kazao je subregionalni koordinator za zapadni Balkan IOM Gianluca Rocco.

granicna policija plovila (3)

Donacijom plovnih vozila poboljšala se prekogranična saradnja, istakao je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

granicna policija plovila (8)

“U ovom projektu doprinijeli smo poboljšanju prekogranične saradnje među službama koje tu rade. Isto tako smo osigurali opremu u vidu čamaca. Ovo neće naravno riješiti probleme kada je u pitanju oprema i obuka u regiji, ali mislim da je važna svaka podrška politici granične policije”, kazao je Galić.

granicna policija plovila (7)

Prema njegovim riječima, nadzor takozvane “plave granice” itekako je važan stoga će službena vozila od danas biti raspoređena na terenu u Bijeljini i Zvorniku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.