Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krili ih u vozilima

Granična policija BiH spriječila krijumčarenje 24 osobe

granicna policija bih AA (1)

Strani državljani nađeni su prilikom pregleda u teretnom vozilu, bh. registarskih oznaka, koje je prevozilo dijelove za građevinske mašine

Krijumčarenje 20 stranih državljana na izlasku iz Bosne i Hercegovine (BiH) spriječeno je u ponedjeljak, 4. aprila, na graničnom prijelazu Bosanski Šamac na sjeveru BiH.

Krijumčarenje su zaustavili pripadnici Granične policije i Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

“Radi se o 17 državljana Turske i tri osobe koje ne posjeduju identifikacijske dokumente”, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Strani državljani nađeni su prilikom pregleda u teretnom vozilu, bh. registarskih oznaka, koje je prevozilo dijelove za građevinske mašine.

Kamion je vozio 65-godišnji državljanin BiH, inicijala T.M.

Iz Granične policije BiH navode da je vozač uhapšen, te da su o ovom događaju obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH, kao i Sud BiH.

Dan ranije, u nedelju, 3. aprila, pripadnici Granične policije BiH uhapsili su državljanina Srbije i BiH, inicijala D.M.

On je na području Bratunca, na sjeveroistoku BiH, spriječen u krijumčarenju četiri maloljetne osobe s područja Kosova.

D.M. je strane državljane krijumčario u vozilu Fiat, registarskih oznaka Srbije.

Protiv njega će Tužilaštvu BiH biti dostavljen Izvještaj zbog krijumčarenje osoba, te zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, budući da se više puta oglušio na naredbe policijskih službenika da zaustavi vozilo, navodi se u saopštenju.

Maloljetne osobe s područja Kosova su, u prisustvu ovlaštenog prevodioca i socijalnog radnika, saslušane u svojstvu svjedoka i predane pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.