Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

područje teočaka

Granična policija otkrila veću grupu migranata, među njima bio i državljanin BiH

Krijumcareni migranti 5521

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Pakistana, te će biti predati u dalju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine

U okviru aktivnosti Granične policije Bosne i Hercegovine i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a u koordinaciji sa dežurnim tužiocem Tužilaštva BiH, na području Teočaka, otkrivena je veća grupa od 18 krijumčarenih migranata afro-azijskog porijekla.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH, dao je instrukcije policijskim službenicima, da izvrše pretrese i prikupljanje dokaza, u dokumentiranju ovog krivičnog djela, a osumnjičeni državljanin Pakistana, biće predati dežurnom tužiocu koji će ispitati osumnjičenog te odlučiti o daljim aktivnostima.

Istragom u predmetu obuhvaćen je i jedan državljanin BiH, koji je pronađen sa grupom migranata.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Pakistana, te će biti predati u dalju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog za krivično djelo krijumčarenja osoba, dežurni tužilac donijeće odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizuje aktivnosti koje se odnose na procesuiranje kaznenih djela krijumčarenja migranata, u gradovima i područjima širom Bosne i Hercegovine.