Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granični prelaz u Gabela Polju: Na ulazak u Hrvatsku čeka se pola sata

BiH

gabela granica (2)

Na graničnom prelazu Doljani, na izlazu iz Bosne i Hercegovine prema Hrvatskoj, vozila su jutros čekala oko dva sata, prenosi Anadolu Agency.

gabela granica  (3)

Na izlazak iz BiH na graničnom prelazu Gabela Polje jutros se čekalo oko pola sata, Granični prelaz Gabela Polje prošlog vikenda je zbog velikih gužvi na susjednom prelazu Doljani, privremeno otvoren za prelazak automobila i u statusu je međunarodnog graničnog prelaza do 1. oktobra.

Ovim je unekoliko rasterećen GP Doljani, no zbog velikog broja vozila koja u ljetnjem periodu idu ka južnim granicama BiH, redovi su na Doljanima i dalje prilično dugački.

Ekipa Anadolu Agency jutros je bila na na graničnom prelazu Gabela Polje. Na prelazak granice ekipa je čekala nešto manje od pola sata.

Kako je saopćio Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) jutros oko 10 sati, na graničnom prelazu Bosanski Brod na ulazu u BiH čekalo se do 40 minuta, kao i na Bijači i Ivanici. Na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

gabela granica  (1)

Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, iz BiHAMKA-a apeluju na vozače i da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju, preporučuje se da prave češće pauze.

Na autoputu A-1 na dionici Visoko-Zenica izvode se radovi na redovnom održavanju. Danas i sutra, zbog održavanja kulturne manifestacije (XIV Festival folklornog stvaralaštva BiH), na magistralnom putu M-14 Bosanska Krupa-Bosanski Novi u mjestu Bosanska Otoka, dolazit će do obustava saobraćaja od 19 do 19:30 sati.