BiH

obavijest

GRAS će osigurati prijevoz na koncert Bijelog dugmeta na Bjelašnici

27/12/2018

Cijena prijevoza na Bjelašnicu za odrasle u jednom pravcu iznosi 4,30 KM

Iz KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo obavijestili su korisnike javnog gradskog prevoza i sve zainteresovane za koncert grupe “Bijelo dugme”, koji će biti održan 29. decembra na Bjelašnici, da će preduzeće GRAS osigurati prijevoz na autobuskoj liniji br. 44.

Polazak je iz ulice Franje Račkog u 9.00 sati, a povratak sa Bjelašnice je nakon završetka koncerta. Broj raspoloživih autobusa zavisit će od broja zainteresovanih putnika.

Autobusi će se zaustavljati na stajalištima Ilidža, Mostarsko raskršće i Hadžići.

Cijena prijevoza na Bjelašnicu za odrasle u jednom pravcu iznosi 4,30 KM, dok povratna karta košta 7,40 KM. Cijena prevoza za djecu u jednom pravcu iznosi 3,20 KM, a povratna karta košta 5,30 KM, saopćeno je iz “GRAS”-a.

I Centrotrans će u subotu, 29. decembra, saobraćati na liniji Vijećnica – Bjelašnica s većim brojem polazaka i povrataka, zbog održavanja manifestacije “Hajdemo u planine” i koncerta Bijelog dugmeta.

Autobusi kompanije Centrotrans Eurolines vozit će ka olimpijskoj Bjelašnici, prema redu vožnje:
– polasci ispred Vijećnice u 09.00, 11.00 i 13.00 sati
– povratci s Bjelašnice u 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 i 18.00 sati

Linija će saobraćati na relaciji Vijećnica – Bjelašnica i primit će putnike na usputnim stajalištima, a to su: Katedrala, Park, Marin Dvor, Pofalići, Socijalno, Dolac Malta, Čengić Vila, Otoka, Alipašino Polje, Nedžarići, Dobrinja, Veliko Polje, Bjelašnica.

Cijena karte za odrasle u jednom smjeru iznosi 5 KM, dok je povratna karta 7 KM. Cijena autobuske karte za djecu do 12 godina je 3 KM, a povratna 5 KM, saopćeno je iz Centrotransa.

Napominju da će linija saobraćati sve polaske s po jednim autobusom i da je povećan broj polazaka samo za subotu, 29. decembra, zbog održavanja pomenute manifestacije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.