Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Grebo: Na djelu mračni scenarij kojeg su iznudili ili MMF ili Svjetska banka

30/07/2015

Na protestima protiv usvajanja novog Zakona o radu Federacije Bosne i Hercegovine danas ispred Parlamenta FBiH pojavio se i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Zdravko Grebo koji je novinarima kazao da je na djelu “mračni scenarij i kompromis koji je očigledno neko iznudio, da li MMF i Svjetska banka, ali ga je naša vlada usvojila i uputila u parlamentarnu proceduru”.

Istakao je da je Prijedlog zakona o radu “sramotan jer dodatno ponižava ljude, a prvenstveno radnike” te da treba dići glas protiv njega.

Poručio je da političari koje je narod izabrao trebaju imati više senzibiliteta te pristupiti “donošenju novog zakona o radu s punom odgovornošću”.

Proteste pred zgradom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine organizirao je Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) kako bi se usprotivili najavljenom usvajanju Zakona o radu.

Skup osiguravaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a zgradu Federalnog parlamenta pripadnici Federalne uprave policije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.