Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Grubeša se sastao s Kajganićem

Grubesa_Kajganic foto

Rekonstrukcijom i opremanjem ovog objekta, riješit će se nedostatak adekvatnog prostora za smještaj tužitelja, zaposlenika, te drugih prostora neophodnih za rad Tužiteljstva BiH, što će doprinijeti boljim radnim uslovima te odvajanju prostorija Tužiteljstva BiH u okviru Kompleksa pravosudnih institucija BiH

Ministar pravde BiH Josip Grubeša održao je danas sastanak sa v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milankom Kajganićem.

Kroz otvoreni razgovor razmijenjena su mišljenja o mogućnosti poboljšanja komunikacije i saradnje između Tužiteljstva BiH i Ministarstva pravde BiH.

Sudionici sastanaka su posebno istaknuli uspješno privođenje kraju radova na rekonstrukciji objekta i nadogradnji sprata za smještaj kapaciteta Tužiteljstva BiH čije realiziranje aktivnosti provodi i koordinira Ministarstvo pravde BiH.

Rekonstrukcijom i opremanjem ovog objekta, riješit će se nedostatak adekvatnog prostora za smještaj tužitelja, zaposlenika, te drugih prostora neophodnih za rad Tužiteljstva BiH, što će doprinijeti boljim radnim uslovima te odvajanju prostorija Tužiteljstva BiH u okviru Kompleksa pravosudnih institucija BiH.

Između ostalog, dogovorena je direktna i otvorena komunikacija u svim poljima zajedničkog djelovanja, a sa ciljem postizanja što boljih radnih rezultata u jačanju vladavine prava i borbe protiv korupcije.