Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Načelnik opštine Srebrenica

Grujičić o presudi Karadžiću: Sud radi u interesu Bošnjaka

dodik – grujicic

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić ocijenio je da kazna doživotnog zatvora Radovanu Karadžiću, koju je danas izrekao Međunarodni rezidentni mehanizam za krivične sudove u Hagu, predstavlja nastavak satanizacije srpskog naroda i omalovažavanja srpskih žrtava.

“Znajući kako je taj sud do sada radio i kakav je odnos imao prema Srbima, ništa se drugo nije ni moglo očekivati, jer je on formiran i poslušno radi u interesu Bošnjaka, a po nalogu grupe zapadnih sila”, izjavio je Grujičić Srni.

On kaže da je taj sud od osnivanja projektovan da po nalogu Zapada štiti interese Bošnjaka, te kategorizaciju rata i zločine u BiH koju su ranije nametnuli zapadni mediji i političari, a Sud u Hagu samo potvrdio nametnuti narativ.

“Haški tribunal imao je zadaću da osudi Srbe, a da od odgovornosti oslobodi počinioce zločina nad Srbima i ovom presudom želio je da izvrši svoju obavezu bez obzira na sve dokaze koje, očito, nije ni uzeo u razmatranje”, ističe Grujičić.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Drugostepena presuda izrečena je nakon što su razmotrene žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu, kojom ga je 2016. godine Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora.