pao dogovor

Grujičić zajednički kandidat stranaka iz RS-a za načelnika Srebrenice

FNA_124786 (1)

Aktuelni načelnik Općine Srebrenica imao je podršku SNSD-a i NDP-a za novi mandat, a nakon današnjeg sastanka u Srebrenici rečeno je da SDS neće imati svog kandidata

Dvanaest političkih partija iz Republike Srpske na današnjem sastanku jednoglasno je podržalo aktuelnog načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujičića kao zajedničkog kandidata za načenika na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u obraćanju medijima nakon sastanka kazao je kazao da je postignuto važno političko jedinstvo.

– Veoma je važno da iskažemo političko jedinstvo i da se okupimo oko ideje da srpski kandidat izađe na izbore, imajući u vidu specifičnosti ove loklane zajednice i načina kako se on bira. Izražavam zadovoljstvo činjenicom da su sve političke partije potpisale sporazum o tome da se uđe u koaliciju i zajednički nastupa oko izbora za načelnika i ime tog kandidata je dosadašnji načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić – kazao je Dodik.

Aktuelni načelnik Općine Srebrenica imao je podršku SNSD-a i NDP-a za novi mandat, a nakon današnjeg sastanka u Srebrenici rečeno je da SDS neće imati svog kandidata.

– Većina je na skupu svih politički stranaka dala svoj glas za aktuelnog načelnika Grujičića. Srpska demokratska stranka je prije svega odgovorna i od samog početka je insistirala, bez obzira na kandidaturu našeg dobrog kandidata, da je jedinstvo i okupljanje oko jednog kandidata prioritet i upravo radi te odgovornosti mi smo prihvatili da budemo dio ove većine. Stranka se snažno zalaže za jednog kandidata koji će biti predstavnik cijele koalicije i svih građana koji žive u Srebrenici. Očekujemo dobar rezultat na predstojećim lokalnim izborima kao i pobjedu našeg zajedničkog kandidata – kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Grujičić, aktuelni načelnik, zahvalio je za ukazano povjerenje i ocijenio da je ovo istorijski trenutak za Srebrenicu i dodao kako vjeruje u novu izbornu pobjedu.

Ukazao je i da je svjestan propusta i nedostataka koje je pravio u prethodnom periodu i koje će sa stečenim iskustvom sigurno ispraviti.

“Naučio sam mnogo na greškama, uvidio probleme i nedostake koje ćemo ispraviti u narednom preiodu”, rekao je Grujičić.