Banja Luka

Grupa “Pravda za Davida” se okupila na mjestu pronalaska tijela Dragičevića

pravda za davida (1)

Rekao je kako ova grupa građana ne želi sebi da pravi dodatne probleme, ali je istakao kako su dobili Odluku kojom je poništeno rješenje od gradonačelinka da se ukloni Davidovo srce

Pripadnici grupe Pravda za Davida okupili su se na mjestu pronalaska tijela Davida Dragičevića u Banjaluci – 900 dana od prvog okupljanja koje se održalo na Trgu Krajine u Banjaluci.

Oni su ponovo, četvrti put, zahtijevali Trg Krajine kao mjesto okupljanja – ali policija ga nije dozvolila, potvrđeno je, piše N1.

Ozren Perduv, jedan od predstavnika grupe, rekao je da nemaju informacija o rezultatima smrti Davida Dragičevića, a za N1 je rekao da ako biste isto pitanje postavili Tužilaštvu – dobili bi odgovor “istraga je u toku”.

“Zahtjev za okupljanje podnijela je Merlina Ivić 4. septembra. Dobili smo rješenje kojim se skup zabranjuje. Mi smo jučer, 9. septembra u 15:28 predali žalbu. Rješenje po žalbi se mora dostaviti u roku od 24 sata. Ukoliko ministar se ne izjasni po žalbi – okupljanje se može održati”, rekao je Perduv pozivajući se na zakonske i podzakonske akte.

Rekao je kako ova grupa građana ne želi sebi da pravi dodatne probleme, ali je istakao kako su dobili Odluku kojom je poništeno rješenje od gradonačelinka da se ukloni Davidovo srce.

Perduv je kazao da je Gradsko vijeće dužno isplatiti 950 KM sudskih troškova, advokate i grupu Pravda za Davida u roku od mjesec dana.

“Prošlo je i više od mjesec dana, niti ima novog rješenja, niti je uplaćen iznos. To govori da Gradska uprava i gradonačelnik ne poštuju sudske odluke. To nije ništa novo”, rekao je Perduv.

Grupi Pravda za Davida zabranjena je mirna, protestna šetnja – a zbog toga su i organizovali pres-konferenciju na ušću rijeke Crkvene u Banjaluci.