GS: Prijetnje nasiljem dolaze iz tabora političke partije sljednice UZP-a

gs

Građanski savez želi još jednom, po ko zna koji put, ukazati na implicitne prijetnje nasiljem koje dolaze iz tabora političke partije sljednice udruženog zločinačkog poduhvata i usta njenog lidera, Dragana Čovića, kaže se u saopćenju za javnost Građanske stranke (GS) i dodaje:

– Čovićeva izjava kako će korištenje prava građanske većine da bira u skladu sa postojećim Ustavom dovesti do krize još je jedna u nizu prijetnji koje ukazuju na postojanje jasnog plana da se zemlja nakon izbora gurne u proces disolucije. Čovićeva prijetnja da će korištenje izbornog prava dovesti do „krize“ i obustaviti tobožnje projekte je ništa drugo nego nastavak onoga što je radio u ratu, dok je kao šef mostarskog „Sokola“ naručivao zatočenike za prisilni rad kao robu.

Jedan od projekata koji Čović ima na umu – i zdušno ga podržava – je i tzv. Pelješki most, koji zapravo nije most, nego zid čija je jedina svrha da bude prvi u nizu zidova koje on uz podršku Hrvatske planira podići oko građanske većine u Bosni i Hercegovini.

Čoviću građani BiH nisu problem kao takvi: njegov problem je naš uspravan hod. Njemu i HDZ-u smo prihvatljivi jedino na koljenima i u klečećem položaju.

I to je izbor koji je pred nama na izborima koji predstoje: uz sve druge probleme kojima je naša zemlja opterećena, ponovo smo pred egzistencijalnim izborom i glasajući moramo odgovoriti na pitanje da li želimo uspravno hodati ili klečati pred raznim čovićima ove zemlje. Činjenica da Čović i HDZ naš uspravan hod smatraju prijetnjom, ne treba i ne smije da nas obavezuje.

Mi u Građanskom savezu smo već godinama mete napada, u pravilu podlih i bezočnih, ne samo HDZ-a, nego i njihovih sarajevskih telala i znamo samo jedno: ustupci političarima kao što je Čović i ideologijama kao što je ideologija udruženog zločinačkog poduhvata nikad ne daju rezultate, nego samo i isključivo pothranjuju njihove apetite.

Vjerujemo da u BiH još uvijek ima dovoljno ljudi koji žele da žive u slobodi i koji nisu spremni da slobodu mijenjaju za nepostojeći rahatluk. Jer, ko slobodu mijenja za rahatluk, nije zaslužio ni slobodu, ni rahatluk, kaže se u saopćenju za javnost.