Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

begov han

GSS Žepče traga za šestogodišnjim dječakom kojeg je odnijela bujica

zepce – kanal – djecak

Prema riječima Tonija Matijevića, voditelja GSS Žepče, tokom protekle noći gorska služba spašavanja imala je preko dvadeset intervencija u incidentima izazvanim bujičnim poplavama

U mjestu Begov Han kod Žepča pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) Žepče tragaju za šestogodišnjim dječakom koji je danas oko podneva pao s bicikla u nabujalu rijeku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema riječima Tonija Matijevića, voditelja GSS Žepče tokom protekle noći gorska služba spašavanja imala je preko dvadeset intervencija u incidentima izazvanim bujičnim poplavama.

FOTO: GSS Zepce

Dječak A.I. (6) je vozeći biciklo izgubio ravnotežu, te je na očigled svoje majke pao u nabujalu Mračajsku rijeku. Majka je skočila za njim u pokušaju da ga spasi, ali bezuspješno.

Majka dječaka alarmirala je policiju i mještane koji su izašli na mjesto događaja, a na terenu su i pripanici Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, ali i sve raspoložive snage PS Žepče.

Zbog obilnih padavina, u ponedjeljak je na području općine Žepče došlo do izlijevanja potoka uz regionalne i magistralnu cestu te do izlijevanja lokalnih rijeka.