BiH

BIHAMK

Gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

17/01/2020

Upozorava se i na moguće nailaske na poledicu na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale odrone i savjetuje oprezna vožnja

Gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera, a posebno jutros izdvaja se dionica autoputa Sarajevo sjever-Sarajevo zapad gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 20 metara.

Upozorava se i na moguće nailaske na poledicu na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale odrone i savjetuje oprezna vožnja.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 07.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila. Iza 16.00 sati na toj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Danas od 11.00 do 16.00 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce, a vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Za dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na većini puteva u BiH, tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.