Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gutić najavio kapitalna ulaganja u tuzlanski aerodrom

aerodrom-tuzla

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić najavio je danas kapitalna ulaganja u Međunarodni aerodrom Tuzla nakon što je Vijeće ministara BiH na posljednjoj sjednici odlučilo da dodijeli ovom aerodromu  dozvolu za kargo saobraćaj- promet robe životinjskog porijekla.

Tim povodom premijer danas je novinarima kazao da je po dobijanju dozvole za kargo saobraćaj održan sastanak s predstavnicima Privredne komore Istanbula, koja je izrazila interes za korištenje usluga kargo prijevoza Međunarodnog aerodroma Tuzla.

[yuzo_related]

Navodi da je Privredna komora Istanbula izrazila spremnost da ulaže u tuzlanski aerodrom, u smjeru da Međunarodni aerodrom Tuzla bude tranzitni aerodrom prema Evropi.

Po njegovim riječima Vlada FBiH prepoznala je tuzlanski aerodrom kao strateški projekt, te je naredne godine  predviđeno oko dva miliona kapitalnih ulaganja za ovaj aerodrom, što će biti upotrijebljeno za izgradnju nove terminalne zgrade.

Slijedi rješavanje imovinskopravnih odnosa, dodao je.

Gutić je istakao da je kantonalna vlada u nacrtu budžeta za 2016.godinu predvidjela pola miliona KM kapitalnih sredstava, koja će biti upotrijebljena za izgradnju  pristupnih svjetala.