Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

biham

Gužve na granicama na zapadnom i sjevernom izlazu iz BiH

gp raca
GP Rača

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja

Duga zadržavanja bilježimo na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Donja Gradina, Orašje, Velika Kladuša i Izačić, saopštili su iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u izvještaju obavljenom danas u 13.30 sati.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

”I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Mostar-Čitluk, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru”, istakli su iz BIHAMK-a.