Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gužve na graničnim prelazima BiH

BiH

guzve granica

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prelaza. Na prelazima Doljani, Neum 1 i 2 frekventno je u oba smjera, dok je na izlazu iz BIH pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Orašje i Donja Gradina. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su od 15 do 30 minuta.

Podsjećamo, vozače da je, zbog radova u Hrvatskoj, do daljnjeg obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

”Povremeni pljuskovi otežavaju saobraćanje na putevima u BIH. U područjima sa kišom savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trentnim uslovima na putevima. Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni put M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula). Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini”, istakli su iz BIHAMK-a u izvještaju objavljenom danas u 10.30 sati, prenosi Anadolu Agency (AA).