Gužve na graničnim prelazima zbog novogodišnjih i božićnih praznika

BiH

granica
Ilustracija

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) saopštili su da se pojačan promet vozila i duža zadržavanja bilježe na graničnim prelazima na ulazu u BiH, pa se na nekima od njih čeka od jednog do dva sata.

BIHAMK je posebno izdvojio granične prelaze Velika Kladuša, Donja Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod, gdje se na ulaz čeka između jednog i dva sata, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Naglašeno je da je, zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića, do nedjelje do ponoći zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

“Kolovozi su mjestimično vlažni, a frekvencija vozila je umjerenog intenziteta. Na putevima koji vode kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-18 Tuzla-Priboj i R-414 Turbe-Banja Luka. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, kažu iz BIHAMK-a.