Stanje na putevima

Gužve na graničnim prijelazima Brod i Gradiška na ulazu u BiH

cam

U toku su i radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom

​Na graničnom prijelazu  Brod i Gradiška pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH, dok na ostalim GP zadržavanja nisu duža od 30 minutaGranični prijelaz Ivanica-Gornji Brgat je otvoren za saobraćaj.

Na autoputu A-1 smjer Lašva-Zenica jug zbog izvođenja radova na redovnom održavanju tunela 1.mart, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na desnu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu.

U toku su i radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-17 Tačin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše, M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke trke danas od 11.30 do 16.00 sati mogu se očekivati povremene obustave saobraćaja na relaciji Vlasenica- Zvornik-Ugljevik-Lopare-Čelić-Brčko.

Danas od 08.00 sati bit će otvoren GP Bosanski Novi- Dvor. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.