BiH

BIHAMK

Gužve na pojedinim graničnim prelazima na izlazu iz BiH

07/08/2021

Zbog požara na području opštine Ravno, upozorava se na gust dim, posebno u reonu graničnog prelaza Tebimlja-Čepikuće

Na graničnim prelazima Izačić, Bosanska Gradiška, Doljani, Zupci, Hum i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u BIH. Zbog pojačane frekvencije vozila, mole se svi vozači da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se na vrijeme informišu o stanju na cestama i graničnim prelazima.

Zbog požara na području opštine Ravno, upozorava se na gust dim, posebno u reonu graničnog prelaza Tebimlja-Čepikuće.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.