Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hadžibajrić najavio realizaciju četiri projekta iz saudijskog kredita do 2021.

BiH

hadzibajric

Načelnik sarajevske Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić danas je na pres-konferenciji u Sarajevu najavio skoru realizaciju četiri projekta sredstvima iz kredita Saudijskog fonda za razvoj.

Istakao je da će kreditnim sredstvima od oko 13 miliona KM biti izvršeno renoviranje zgrade općine Stari Grad, izgrađena podzemna garaža preko puta Vijećnice, nadziđivanje objekta Doma zdravlja Stari Grad, te rekonstrukcija fiskulturne sale OŠ “Edhem Mulabdić”.

Hadžibajrić je precizirao da je vrijednost projekta izgradnje podzemne garaže oko 6,5 miliona KM, Dom zdravlja i zgrada općina po 1,5 miliona KM, i oko 1,9 miliona KM za fiskulturnu salu, te da bi svi trebali biti okončani do 2021.

– Kredit je odobren s pet godina grace perioda u kojem će biti otplaćivana kamata od 2,5 posto, a nakon toga počinje otplata glavnice – pojasnio je Hadžibajrić.

Dodao je da je Saudijski fond za razvoj prije 15-ak godina kreditirao obnovu Sveučilišne kliničke bolnice Mostar kada su s vlastima HNK imali vrlo dobru saradnju, te da se nada ni ovog puta neće biti nikakvih problema.

Hadžibajrić je naglasio da očekuje da sva četiri prjekta budu započeta u isto vrijeme – na proljeće ili ljeto naredne godine.