Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Raskol

Hadžibajrić: Pale su teške riječi, nismo više dio “četvorke” (VIDEO)

Sarajevo: Predstavljeni kandidati stranaka Četvorke za načelnike devet općina Kantona Sarajevo
17.08.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na danasnjoj konferenciji za medije Cetvorka (SDP, Nasa stranka, Nezavisna bosanskohercegovacka lista i Narod i pravda) su predstavile svoje kandidate za nacelnike devet opcina u Kantonu Sarajevo. Ibrahim Hadzibajric Photo: Armin Durgut/PIXSELL

“Haj'mo pričati o tome ko ih je izdao. Oni znaju dobro kojih je to osam ili devet ruku koji su trebali glasati za gospodina Ademovića, a nije glasalo, rekao je Hadžibajrić

Potpredsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) i načelnik sarajevkse općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić kazao je da “četvorka” više ne postoji, odnosno da oni više nisu dio sarajevske koalicije četiri stranke.

Načelnik Općine Stari Grad kaže je kandidat SDP-a za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević “prevaren”.

“Stalno se tvrdilo da se ima 18 ili čak 19 i 20 ruku. Jučer se nije ni došlo do glasanja za Bogića Bogićevića. Odmah su u početku mene proglasili kao glavnog krivca, da ne kažem ‘izdajicu’. Otkud oni uopšte mogu znati ko je glasao za gospodina Srdića, a ko za Ademovića i kako ima 13 nevažećih listića. Sasvim neozbiljno. Ovdje je jedan najobičniji spin gdje je sad akecnat bačen da li je neko ostao ili ne na nastavku sjednice, a niko ne govori o 10 ruku umjesto 18, 19 ili 20, o klasičnoj izdaji u njihovim redovima”, naveo je Hadžibajrić za BHT.

Kako je naveo, ne radi se o nikakvoj novoj koaliciji NES-a sa SDA.

“Ali, mi nismo sigurno u priči sa ‘četvorkom'”, naveo je. “Haj'mo pričati o tome ko ih je izdao. Oni znaju dobro kojih je to osam ili devet ruku koji su trebali glasati za gospodina Ademovića, a nije glasalo. Ako smo partneri u vlasti, a očito da više nismo sigurno. Nismo više dio ‘četvorke’, poslije onih riječi jučer, nećemo više biti dio ‘četvorke’. Jako su teške riječi pale i ja sigurno preko toga neću preći”, poruka je Hadžibajrića.

Podsjetimo, kandidat za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević jučer je uputio pismo predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za tu poziciju.