Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hadžibajrić: Pretresene su dvije kancelarije u zgradi Opštine Stari Grad

Ibrahim Hadzibajric1

Načelnik sarajevske Opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je potvrdio kako su policijski službenici u okviru akcije “Pravda” jutros pretresli dvije kancelarije u zgradi opštine, javlja Anadolu Agency (AA).

“Policijski službenici su pretresli dvije kancelarije Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove. Uhapšeni su jedan službenik ove Službe i jedan bivši uposlenik, koji je sada u penziji”, rekao je Hadžibajrić.

On je dodao da su ove dvije osobe privedene u privatnim stanovima, a ne u službenim prostorijama.

“Ovi pretresi se događaju u svim sarajevskim opštinama osim u Novom Gradu, gdje su bili prije nekoliko dana”, rekao je Hadžibajrić.

Akcija “Pravda” od jutros se provodi po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo na više od 60 lokacija u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. U zajedničkoj policijskoj akciji učestvuju pripadnici Federalne uprave policije, MUP-a RS i USKOK-a u Hrvatskoj.

Očekuje se lišavanje slobode više desetaka osoba, a prema dosadašnjim informacijama, uhapšeni su Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH i Juso Škrijelj, nekadašnji pratilac prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.